4th DAY ECO-ESCOLA ALMELO

 Comencem el dia visitant un altre centre de l'agrupació Zone College ubicat a Almelo. Aquest serà el lloc on realitzarà l'intercanvi l'alumnat del curs vinent que participe en la mobilitat amb Holanda.


Si ahir vam quedar sorpreses pels espais, instal.lacions i dotacions de materials, hui no ha estat per a menys.







A primera hora, ens ha rebut el director. En una amena conversa s'han pogut vore similituds i diferències entre els respectius sistemes educatius. S'ha traçat a grans línies el desenvolupament del projecte en comú i ens hem assabentat d'una curiosa tradició que realitzen els alumnes del que per a nosaltres és 4t d'ESO. Avuí se'ls informa de la nota que obtenen a l'examen de titulació, tot un procés d'avaluació semblant a l'EBAU ja que per una banda tenen la nota obtinguda al centre i per l'altra l'obtinguda a les proves estatals. La final resulta de la mitjana entre les dues. Si l'alumne/a suspèn tindrà una nova oportunitat per presentar-se en dos setmanes però si aprova, junt amb el títol, se li fa entrega d'una bandera que penjarà a la façana de sa casa junt amb la motxilla amb la que havia dut els llibres. És la seua particular forma de celebrar la bona notícia. 





Els centres Zone College concedeixen al seu alumnat una segona titulació, només possible si has cursat estudis en una eco-escola. Segons sembla, el fet de tindre aquesta segona titulació et pot donar avantatges de cara a l'entrada en el món laboral. És comprensible ja que la gran quantitat i varietat de tallers que realitza un alumne en este tipus de centre al llarg de la seua vida acadèmica els capacita per realitzar tasques com manteniment d'espais verds, cura d'animals, cultiu hortofructícola.... Realment és una formació molt completa. Açò implica que l'alumne haurà de realitzar més hores setmanals que altre d'una escola ordinària.






Una vegada finalitzada l'etapa obligatòria, l'alumnat té l'opció de cursar els MBO ( l'equivalent a un cicli formatiu de grau mitjà). En aquest centre s'oferta el de cuina i el de jardineria.


L'art impregna gran part dels corredors, fet que dona color i calidessa a llocs que en la seua ausència podrien donar la sensació de freds. Conten amb un gran nombre d'espais per tal de dur endavant tan ambiciós projecte i sempre, cada espai que hem pogut visitar, maginíficament dotat.




I no podíem acabar el dia sense fer una segona inmersió en el fantàstic món de les abelles. A peu de la frase atribuïda a Einstein "La vida sense abelles seria un desastre global, a l'home sols li quedarien quatre  anys de vida. Sense abelles, no hi ha polinització, ni herba, ni animals, ni homes", el grup d'escoles ecològiques Zone College té un projecte per preservar la població d'esta espècie i així contribuir a l'equilibri de la biodiversitat. Des de l'IES seria interessant implementar este projecte amb l'ajuda i assessorament del centre holandès.











Comentarios

Entradas populares de este blog

1st DAY, JUST LANDED

5th DAY SEGONA JORNADA A L'ECO-ESCOLA D'ALMELO

3rd DAY ECO-ESCOLA TWELLO