5th DAY SEGONA JORNADA A L'ECO-ESCOLA D'ALMELO

El segon dia a l'eco-escola d'Almelo seguim visitant espais i coneguent metodologies  amb les que treballen tot allò relacionat amb la sostenibilitat. Hem tingut l'oportunitat de reunir-nos amb el grup d'alumnes que formen part del "eco team" (com un equip ecologista). 

Són varies les iniciatives que es proposen al llarg del curs i ens les han explicat. Algunes d'elles són:

  • Ajudar en les feines de manteniment a l'escola infantil
  • Informar sobre l'eco-escola en la jornada de portes obertes
  • Intervencions a la ràdio de l'escola parlant de l'assejament, la discriminació, el racisme...
  • Reciclatge i reutilització de residus
Entre les moltes costums que anem coneguent, hi ha de ben curioses com la de les "Happy stones".


Cada xiquet pinta una pedra amb un somriure i la deixa en un espai a l'aire lliure on altre podrà endur-se-la. Una forma simpàtica de rebre un somriure.

De similituds també n'hem trobat. En la foto que segueix a estes línies, podeu vore a un grup d'alumnes realitzant unes casetes per animals. Les instal.laran al bosc per afavorir la fauna local. En la seua fabricació fan ús tant de material nou com reutilitzat. Pel que vegem és algo semblant al nostre Aprenentatge-serveis.


Altra sorpresa ha estat vore una gran quantiat d'animals: conills, cobaies, llargandaix i fins i tot una pitó. Estan als seus habitacles i en períodes vacacionals és un grup d'alumnes qui s'encarrega de cuidar-los.





Finalitzades les activitats al centre, la nostra magnífica anfitriona Vera, ens ha dut a visitar un antic molí d'aigua (data del segle XIX). 



Està tan ben conservat que si el visites a l'horari disponible pots vore'l en funcionament. A més, hem sabut d'una costum que tenia lloc als molins (dels que en queden molts menys que temps enrrere). Els usuaris d'aquests edificis podien donar informació segons la posició en la que deixaren les aspes (si el molí estava obert, si estava tancant...)



Si algo està garantitzat en el moment en que realitzes una mobilitat Erasmus és la possibilitat de viure experiències noves. Ha estat durant la vesprada quan el director ens ha organitzat la visita a la seua localitat. Conten amb un edifici cultural on disposen d'estudis per a becar artistes. Ens han presentat una de les artistes becades i l'hem acompanyat per realitzar uns exercicis de dibuix en contacte amb la natura.
De la qualitat dels nostres dibuixos no m'atreviria a parlar però de l'estat de relax en que hem acabat la jornada sí. És més que recomanable prendre't un moment per tindre contacte amb l'entorn. Sembla que mai tenim temps per parar.









Comentarios

Entradas populares de este blog

1st DAY, JUST LANDED

3rd DAY ECO-ESCOLA TWELLO