6th DAY ACOMIADAMENT ALMELO

 L'estada està arribant al seu fi. És avui quan ens han preparat activitats amb l'alumnat que visitarà el centre a l'octubre. 

Després que Gema i Vera portaren a terme l'última de les entrevistes a alumnat, ens hem reunit amb el grup al complet. S'han sumat el director i una de les professores que formarà part de l'equip. Pense que és beneficiós per a la mobilitat haver conegut el perfil de l'alumnat perquè encara que et puguen descriure el caràcter o aficions d'una persona no hi ha res com conversar amb ella.



Han pogut presentar-se i preguntar tot allò que els poguera despertar interés, però després de la presentació que els hem preparat poques qüestions han quedat sobre la taula. S'han despedit realment il.lusionats i amb  moltes ganes de vindre a conèixer el nostre centre i la nostra cultura.



A la foto es veu el moment en que ens han fet entrega del certificat de participació al jobshadowing.... i ens emportem cap a Carlet la bandera del Zone College que reb tot graduat al centre.

L'organització d'activitats a realitzar, tant a Carlet com a Almelo, ha ocupat part del matí però finalment ha quedat tot prou concretat, fins i tot el que respecta a la  burocràcia que ens acompanya sempre.


Tanquem el blog amb un dels millors moments que hem viscut..... la recol.lecció de la mel a les colmenes de Vera. No sé ben bé com descriure tot el procés sense por a deixar-me algo, però ho intentaré.

Molt amablement, Bo (marit de Vera), ens ha anat explicant els passos a seguir. És més, ens convidava a realitzar-los i formar-ne part. 



Pel que ens ha contat, per poder llevar les finestres de la colmena que ja contenen la mel n'has de deixar altres en les que les abelles puguen seguir treballant. A la foto superior preparem les noves finestres.


Sense més demora, ha arribat el moment d'obrir les colmenes. Ataviat amb la típica vestimenta d'apicultor, Bo ha anat obrint i agafant aquelles que ja estaven completes. Sorprèn com, pese a dur pantaló curt i les mans sense protecció, no se li ha ficat ninguna damunt.






Les finestres no són molt grans però en el moment de traure la mel pesen sobre els 2 quilos.

El següent pas és llevar la cera amb que les abelles han tancat el panal. Cal una mena de raspall que passa només per la superfície.

En acabar, ja pots depositar la finestra a la centritfugadora de mel. Només hi ha espai per a tres finestres i és per això que les 8 finestres que havíem recolectat ens han  tingut ocupats un ratet.


En quan la mel es deposita al fons de la centrifugadora comença a eixir per caure al cub on un colador anirà filtrant-la de residus. Aquest procés es repetirà durant els següents dies fins que estiga en l'estat òptim per ser envasada.


Tornem a la nostra terreta amb moltes idees per a futurs projectes, moltes ganes de ficar en marxa tot el que hem aprés i sobretot amb la sensació d'haver aprofitat molt la nostra estada així com d'haver creat un fort vincle entre el Zone College i l'IES Eduardo Primo.


Comentarios

Entradas populares de este blog

1st DAY, JUST LANDED

5th DAY SEGONA JORNADA A L'ECO-ESCOLA D'ALMELO

3rd DAY ECO-ESCOLA TWELLO